Menu

Kalaallisut: Una tooruk


Efterskoleophold i Danmark

Et efterskoleophold er en god måde at forberede sig til uddannelse i fremtiden. Som efterskoleelev styrker man sine danskevner, og man bliver mere moden og selvstændig på flere forskellige områder.

Det er dog vigtigt at man kan noget dansk, at man er indstillet på at tale dansk og være åben.

Se film med gode råd til kommende efterskoleelever her

På et efterskoleophold har forældre stadig hovedansvaret for deres barn, men elevens kontaktfamilie og efterskole løfter også dele af ansvaret. Hvis der opstår vanskeligheder under efterskoleopholdet, er det vigtigt at kontakte Det Grønlandske Hus så vi kan sparre med elev, forældre, kontaktfamilie og efterskolen om hvad der evt. kan gøres for at eleven trives bedre.

For mere information om efterskoleophold henviser vi til hjemmesiden: Iserasuaat.gl

 

Hjemrejse

Det Grønlandske Hus sender mails ud, når det er tid til at bestille hjemrejse fra efterskoleopholdet. Når billetten er købt, kan man ikke ændre på den, da Det Grønlandske Hus bestiller - efter aftale med forældre - økonomi restriktive billetter. Her kan forældre også selv lægge ud for en restriktiv billet og få billetten refunderet ved Efterskoleadministrationen på efterskole@nanoq.gl.

Ved hjemrejse skal forældre selv betale for elevens togbilletter til Kastrup, men betalingen kan refunderes via mail: efterskole@nanoq.gl

Kontakt

  • Mette Lund

    Uddannelsesvejleder

    (+45) 25 60 76 46

  • Ida Ylander

    Uddannelsesvejleder

    (+45) 22 42 08 13