Menu

Bliv praktikant

Interesserer du dig for Grønland, rigsfællesskabet eller samfunds- og kulturformidling, og vil du gerne arbejde med kommunikation og prøve kræfter med at bygge bro mellem Grønland og Danmark? Så er det måske dig, der skal være praktikant hos os.

Om dig

Du har en bachelor- eller professionsbachelor, eller du er studerende på en videregående uddannelse inden for journalistik, kommunikation, samfundsfag, kulturformidling, management, administration eller lignende. Du færdes godt på sociale medier, er god til at formulere dig på skrift og er åben for at arbejde på tværs af to kulturer. Du har let ved at begå dig i et job, der kræver fleksibilitet og evnen til at håndtere flere deadlines, også når det skal gå hurtigt. Du tilgår dit arbejde med engagement og godt humør, god faglighed og er god til at arbejde både selvstændigt og i teams.

Om praktikstillingen

Som praktikant skal du hjælpe med det overordnede arbejde inden for husets kommunikation og administration. Du vil blandt andet skulle hjælpe med at skrive opslag til sociale medier, læse korrektur på tekster, redigere hjemmeside, skrive referater og andet. Desuden bliver du også en vigtig del af husets daglige drift og administration med opgaver som f.eks. fondssøgning, registrering af husets kunst og planlægning af arrangementer. Arbejdet som praktikant består også i at holde dig ajour med aktuelle emner og samfundsforhold i Grønland og Danmark.

Et praktikforløb hos os er en oplagt mulighed for at blive klogere på arbejdet med Grønland i Danmark, og det er en arbejdsplads, hvor du får frihed til at sætte dine kompetencer i spil, og hvor din faglige viden bliver modtaget med åbenhed og seriøsitet i det daglige arbejde.

Du skal være fortrolig med Office-pakken (Word, Excel og PowerPoint), og det er en fordel hvis du har kendskab til kommunikation fx på SoMe, hjemmesider og måske har leget lidt med Adobe programmerne. Dog forventer vi ikke du kan det hele, når du kommer. Det skal vi nok hurtigt lære dig. Hvis du kender til Grønland og grønlandske forhold, herunder det grønlandske sprog, er det en fordel men ikke et krav.

Om Det Grønlandske Hus Odense

Det Grønlandske Hus Odense ligger i Nordatlantisk Hus på Byens Ø i Odense. Husets kontor ligger på 1. sal i Nordatlantisk Hus som det også deler kontor og personalegruppe med.

Som praktikant bliver du del af en lille, tværkulturel og tværfaglig engageret personalegruppe, med en uformel omgangstone og højt til loftet. Vi kan tilbyde dig en afvekslende og spændende praktikantstilling med kontakt til mange forskellige, dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere.

Det praktiske

Praktikperioden løber fra februar til og med juni. Perioden og timetal fastsættes i fællesskab, så der tages hensyn til uddannelseskrav. Praktikken er ulønnet og er betinget af, at du får ECTS-point eller merit for forløbet.      

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte direktør Annette Bogø Lyberth tlf. +45 22 42 05 14.

Ansøgning

Send en kort motiveret ansøgning (én A4-side) med CV og eksamensresultater og eventuelt 1-2 øvrige relevante dokumenter (fx anbefalinger) til info@dgh-odense.dk.

Ansøgningsfrister

Vi vurderer ansøgninger løbende, så tøv ikke med at søge.

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

NB: Det Grønlandske Hus Odense opfordrer alle interesserede til at søge uanset alder, køn, religion, etnicitet ol.