Menu

torsdag 08. august kl 16.00 - mandag 30. september kl 14.00

Grønland tæt på

Den dansk/grønlandske fotograf Chris Christophersen udstiller i august og september fotoudstillingen ‘Grønlands Ansigt’ - hvor han med sine ture til både vest, syd og Østgrønland, vil præsentere et ærligt og u-poleret portræt af Grønland.

Med en mor fra Maniitsoq har Chris Christophersen helt fra den tidligere barndom, haft et nært forhold til Grønland, hvilket af han selv mener, har inspireret ham til at kaste sig ud i sit grønlandske fotoprojekt - et fotoprojekt der fra begyndelsen resulterede i en vandrende fotoudstilling rundt om i landet.

Chris Christophersen er oprindeligt fra Fyn, men valgte som 19-årig at slå sig ned i København, hvor han udlevede drømmen om en fotografisk karriere blandt sine store idoler, kongefamilien. Han har fulgt dem i hælene, ikke bare i Danmark, men også under deres besøg i Grønland og på Færøerne.

Fotoudstillingen Grønlands Ansigt omfatter en række af skønne fotografier, hvor både naturen og folket er i centrum. Blandt de portrætterede personer møder vi blandt andet den transseksuelle Nuka Carmen Bisgaard, den sydgrønlandske kartoffelavler Ferdinand Egede og Agnete fra Ilulissat, der med sine 102 er den hidtil længstlevende grønlænder.

Klimaændringerne strejfes også på de udstillede fotos, som forestiller den smeltende indlandsis – et motiv som er blandt Chris Christophersens yndlingsmotiver. Derudover kommer man tæt på de arktiske dyr, som den majestætiske pukkelhval, den poserende sæl og de hårdtarbejdende slædehunde.

For første gang, vil det ikke kun være en fotos som danner rammen om ’Grønlands Ansigt’ – men også en udstilling med grønlandske effekter, som Chris Christophersen har modtaget gennem sin tætte tilknytning til Rosenborg-familien. Blandt effekterne vil man blandt andet kunne se et par kajakmodeller, fotografier samt certifikater, som både arveprins Knud og sønnen greve Christian af Rosenborg modtog under deres sejladser med søværnet i Grønland.

Selvom Grønland er udstillingens hoved fokus er der også fotos med fra Færøerne, hvor fotografen også har været bl.a. med kongefamilie.

Udstillingen kan ses frem til 1. oktober.
Chris Christophersen deltager i åbningen.