Menu

torsdag 30. marts kl 16.00 - onsdag 30. august

UDSTILLING

AKA HØEGH // Bag masken - Kiinarpap tunuani

2023 er et stort jubilæumsår både i Det Grønlandske Hus i Odense og Nordatlantisk Hus, der fejrer henholdsvis 50-års og 10-års jubilæum. Det markeres for Det Grønlandske Hus vedkommende hovedsageligt i første halvdel af 2023 med en række grønlandske kulturtilbud og en stor jubilæums udstilling med Aka Høegh. 

Ingen andre kan som kunstneren Aka Høegh fange essensen af Grønland. Aka Høegh har sit helt eget kunstneriske udtryk og er en ener både på den grønlandske og internationale kunstscene, hvor hun i dag regnes for Grønlands største kunstner. 

Aka Høeghs værker tager udgangspunkt i Grønlands natur og mytiske univers, vores fællesmenneskelige eksistens og følelser og i naturens og menneskehedens fællesskab og udfordringer f.eks. global opvarmning.  

Aka Høegh behersker mange udtryksformer, materialer og teknikker fra olie, akryl pastel og akvarel, grafiske arbejder, skulpturer, raderinger, illustrationer og store udsmykningsarbejder. Hun har bl.a. udsmykket Folketingets Grønlandsværelse, udhugget en skulpturgruppe ved Rigshospitalet og illustreret Prins Henriks digtsamling "Blå mærker i sjælen". 

Udstillingen i Det Grønlandske Hus og Nordatlantisk Hus præsenterer mangfoldigheden i Aka Høeghs kunstneriske verden, der vil være både ældre og nyere værker, billedkunst, skulptur, masker o.a. 

Udstillingen åbner den 30. marts kl. 16 og kan ses frem til 30. august Aka Høegh deltager i åbningen. 

FRI ENTRÉ