Menu

torsdag 16. juni - fredag 16. september kl 16.00

MIMI X UJAMMI: Symbiose 

Hvordan taler stilarterne til os? 

Store kunstnere præsenteret gennem to grønlandske kvinder

 

SYMBIOSIS
Noun: interaction between two different organisms living in close physical association, typically to the advantage of both.


Udstillingen Symbiose startede som en gensidig udfordring mellem de to grønlandske kunstnere Ujammiugaq Møller og Mimi Josefsen, hvor de udfordrede sig selv og hinanden i at komme ud over egne grænser og prøve en anden stil end deres egen. De to kunstnere lagde navne på markante kunstnere i en skål, og tog derefter et navn op hver måned i et år. I udstillingen Symbiose kan man se hvordan de forskellige stilarterne har talt til Mimi x Ujammi.

De to kunstnere har været veninder gennem mange år og er meget ens og meget forskellige på én gang. Deres  tilgang til at studere kunstnerne og lave parafraserne er meget forskellig og processerne meget skæve. Værkerne udspringer fra egne oplevelser og udfordringer og kommer derfor til at berøre emner som identitetskriser, lykke, psykiske lidelser, humor, racisme, body image, styrker og sorg.

Den ene kunstner er en lys grønlænder, som har oplevet racisme fra grønlændere i sit eget land, og den anden er en mørk grønlænder, som er flyttet til Danmark og har oplevet racisme fra danskere.

Den symbiotiske kunstner-duo Mimi x Ujammi vil gøre op med tabuer og gøre det OK at tale om alle livets tilstande. Med udstillingen Symbiose håber Mimi x Ujammi at beskueren kan genkende sig selv, se sig selv fra en anden vinkel og opdage noget man ikke havde set før. 

 

Udstillingen kan ses på 2. sal i Nordatlantisk Hus på hverdage:

Mandag-onsdag kl. 9-16
Torsdag kl. 9-18
Fredag kl. 9-14

Fri entré