Menu

tirsdag 30. august - torsdag 01. september

En perlerække af nordatlantiske filmoplevelser

Nordatlantisk Hus er for 9. år i træk med i Odenses internationale filmfestival OFF med en perlerække af aktuelle film fra de tre nordatlantiske lande Grønland, Færøerne og Island.

 

I år kan publikum bl.a. opleve filmen Tsumu, der skildrer ungdommen i den grønlandske by Tasiilaq på Grønlands østkyst, og dramaet Heartless hvor hovedpersonerne gennemlever hjertesorg da de tvinges til at skifte partner, som det er sædvane i samfundet hvert syvende år.

Også i kortfilmen Handanland lever hovedpersonen i sorg og drager ind i de færøske bjerge uden intension om at komme tilbage. Og i den surrealistiske film Cow ser den midaldrende hovedperson køer alle vegne i midtbyen af Reykjavík, og går for alvor i panik da det går op for hende, at det kun er hende, der ser dem. 

FILMVISNINGER - fri éntre 

Tirsdag den 30. august kl. 18.30
GRØNLAND: Tsumu // instruktør Kasper Kiertzner
Dokumentarfilm // 2022 // 80 min. // danske undertekster 

I Tasiilaq i Østgrønland er der ikke er meget for ungdommen at se frem til. Hvis man vil læse videre, skal man til Nuuk, som ligger 700 km væk. Sammen med vennerne Eino og Thomas og andre unge i byen, laver Lars teater, for at udtrykke sine følelser og for at stå sammen mod selvmord og misbrug, som er blevet hverdag for mange i hans generation. 

Onsdag den 31. august kl. 18.30
FÆRØERNE: Handanland // instruktør Barbara Lervig
Drama, fantasy // 2021 // 14:07 min. // engelske undertekster

En mor søger ud i fjeldet opslugt af sorg unden noget ønske om at vende tilbage, her møder hun en gammel, mystisk postkvinde, der leder hende ind på en ny sti. 

FÆRØERNE: Ábyrgd // instruktør Katrin Joensen-Næs
Drama // 2020 // 43:35 min. // engelske undertekster

Ró bliver brugt af sin psykisk syge mor som medicin. Da Ró insisterer på at tage kørekort, begynder hun at realisere sig selv til trods for sin syge mor.

Torsdag den 1. september kl. 18.30 
ISLAND: Frenjan (Cow) // instruktør Þórey Mjallhvít
Komedie // 2021 // 15:06 min. // engelske undertekster 

Margrét, en midaldrende kontordame, vågner ved at der går kør rundt i Reykjaviks bymidte. Da hun kommer på arbejde, indser hun, at hun er den eneste, der kan se dem. 

ISLAND: Eggið (Heartless) // instruktør Haukur Björgvinsson
Drama // 2021 // 15:32 min. // engelske undertekster 

Anna and Gunnar lever i et samfund, hvor folk får tildelt en ny partner hvert syvende år, da tiden nærmer sig for, at de skal skifte partner, fyldes de med hjertesorg, frygt og angst. 

ISLAND: Hreiður (Nest) // instruktør Hlynur Pálmason
Drama // 2022 // 22 min. // engelske undertekster 

En fortælling om tre søskende, der bygger deres egen hule højt hævet over jorden. Vi oplever skønheden og brutaliteten ved årstidernes skiften, alt imens vi følger børnene i både vanskelige og lykkelige stunder.