Menu

fredag 28. oktober kl 16.00 -

Kan man løbe fra en fjeldgænger?


Foredrag om farlige og farverige væsner fra fjeldene

Forfatter, illustrator, monsterjæger og foredragsholder Maria Kreutzmann fortæller i et spændende foredrag om grønlandske mytevæsner.

Maria Kreutzmann er født og opvokset i Grønland, hvor hun igennem hele livet er blevet skræmt og underholdt af fortællinger om de grønlandske mytefigurer. Efter foredraget er det muligt at købe Maria Kreutzmanns bøger om de farlige og farverige væsener i butik Nordatlanten " Mythical Monsters of Greenland" og “Bestiarium Groenlandica" - en illustreret håndbog og grønlandske mytevæsener, og få Maria til at signere bogkøbet.

I takt med at Grønland og Arktis har fået en større plads på verdenskortet, stiger interessen for grønlandsk myter. Mange af de grønlandske mytefigurer har over tid gennemgået en stor forandring for at tilpasse sig et moderne Grønland. Hvordan har de grønlandske mytefigurer overlevet til i dag, og hvorfor er overtro en del af de fleste grønlænderes dagligdag i en moderne verden? Og hvordan fanger man egentligt monstre i det moderne Grønland - og hvorfor et godt gys er essentielt i de lange vintermåneder i Arktis!

Maria Kreutzmann vil tale om hvor interessen for monstre begyndte, og hun vil fortælle om de mest berømte af de grønlandske mytevæsener som Havets Moder, Fjeldgængeren, Solen og Månen og mange andre, og om hvordan tupilakken gik fra frygtet hævn-monster til fabelagtig merchandise.

PRIS 75 kr.

Foredraget foregår ved Butik Nordatlanten. Kaffe og kage er inkluderet i prisen.