Menu

torsdag 17. marts kl 19.00 - kl 21.00

Grønlandsk selvstændighed - film, debat og rap

En aften i selskab med den grønlandske rapper, musiker og debattør Josef Tarrak, der i 2020 medvirkede i dokumentarfilmen ”Kampen om Grønland”, som gav et ærligt indblik i ønsket om selvstændighed for Grønland.

I Nordatlantisk Hus sætter vi fokus på ønsket om selvstændighed i og for Grønland. Hvordan ser den ud? Hvordan lyder det? Aftenen byder på udvalgte klip fra filmen med efterfølgende snak om, hvilken kamp, det er, der foregår i og om Grønland.

I selskab med Josef Tarrak kommer I tæt på en spændende debat i og om Grønland set ud fra et ungt perspektiv og set fra en generation med et stærkt, kulturelt selvværd og identitet. Debatten sætter fokus på den grønlandsk-danske relation, der er under pres og i forandring, den kaster lys på kolonitidens aftryk på nutidens Grønland, og stiller spørgsmål om selvstændighed, magt, sprog og konsekvensen af fastlåste samfundsmønstre.

Josef Tarrak vil desuden i løbet af aftenen give eksempler på sin samfundskritiske rap, hvis tekster blandt andet omhandler sociale forhold, kolonialisme, og forholdet mellem danskere og grønlændere.

 

Standard billet: 50 kr. + gebyr / køb din billet HER

Gratis for studerende, men venligst book din billet HER