Menu

lørdag 03. september kl 15.00 - kl 16.45

Femi Festival med grønlandsk vinkel


... Grønlandsk kvindeliv set fra et historisk og nutidigt perspektiv

ARRANGEMENTET AFHOLDES I UNGDOMSHUSET


Nordatlantisk Hus er for anden gang med til Femi Festivalen i Odense. I år deltager aktivist og debattør Carmina Marie Guldmann & kultur- og kommunikationsmedarbejder Ivalo K. B. F. Olsvig fra Nordatlantisk Hus, som er cand. mag. i grønlandske og arktiske studier og oveni arktisk foredragsholder og konsulent.

15.00-15.45
Ivalo Olsvig fortæller om inuit kvindehistorie fra traditionelle roller og ekspeditionskvinder op til nutidens kvinder. Ivalo er blandt andet ekspert i ekspeditionskvinden Arnarulunnguaq, der deltog i den andenstørste arktiske ekspedition fra 1921-24.

Carmina Marie Guldmann tager temperaturen på den dansk-grønlandske kolonihistorie set fra et feministisk perspektiv, med inddragelse af aktuelle sager som adoptions eksperimenter, spiralkampagner o.a.

Lille pause

16.00-16.45
Tid til debat, talk og spørgsmål til Ivalo og Carmina.

----------------------------------------------------------------

Femi Festival i Odense

Femi Festivallen er en tilbagevendende 3-dags feministisk festival i Odense. Den blev første gang holdt i 2017 i Ungdomshuset. Formålet med festivalen er at stille spørgsmål til de normer og forestillinger vi har om køn, og hvordan vores kultur og opdragelse præger vores måde at være til på og leve som mennesker.

Læs mere om Femifestivalen her

Foredrag og debat om grønlandsk kvindeliv er arrangeret i et samarbejde mellem Nordatlantisk hus og Racismefri By og afholdes i:

Ungdomshuset
Nørregade 60
5000 Odense

KØB BILLET TIL FEMI FESTIVALEN 

Partout billet: DKK 195,00

Endagsbillet fredag: DKK 65,00

Endagsbillet lørdag: DKK 95,00

Endagsbillet søndag inklusiv brunch: DKK 95,00

Link til billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/px7sexk7ex

Børn mellem 0-12 år gratis i følge med en voksen

Er du 13-18 år kan du få en gratis billet gennem UngOdense ved at melde dig til til holdet Femi Festival her: https://ungodense.dk/index.php?open=5334