Menu

fredag 20. august kl 18.00 - kl 19.00

Tatoveringer og meninger

TALK // Maya Sialuk, traditionel Inuit tatovør og privatforsker i Inuit’s immaterielle kultur og religion.

Oplev det i Ungdomshuset Odense som del af FemiFestival21

Det Grønlandske Hus og Nordatlantisk Hus er for første gang med i FemiFestivalen i Odense, der løber fra 20.-22. august i Ungdomshuset i Odense, Nørregade 60.

Det bliver den grønlandske tatovør, debattør, kunstner og privatforsker i Inuit’s immaterielle kultur og religion Maya Sialuk, der åbner samarbejdet.

Maya Sialuk har godt 20 års erfaring indenfor tatoveringsfaget. I 2010 grundlagde hun tatoverings- og forskningsprojektet Inuit Tattoo Traditions.
Inuit Tattoo Traditions dækker Inuit territorierne i Grønland, Canada og Alaska og Maya Sialuk har i samarbejde med Anchorage Museum The Polar Lab oplært fire kvinder (Inupiaq og Yupik) i Inuit tatoveringsmetoder og mønsterforståelse.

Forskning og arbejdet mod kulturbevaring fylder meget i Maya Sialuks hverdag. Hun er optaget af forskningsetik samt etiske spørgsmål omkring brug af kulturarv. Både når det gælder udefrakommende og kulturmedlemmer.

Som kunstner arbejder Maya Sialuk omkring emnet kulturel forankring og etisk brug af kulturarv. Hun formidler de refleksioner hendes forskning leder til.

I 2021 udstiller Maya Sialuk blandt andet i udstillingen Verden Er I Dig på Charlottenborg i København og hun har et værk med i åbningsudstillingen på Qaumajuq Museum Of Inuit Art (Winnipeg Art Gallery) i Winnipeg, Manitoba i Canada. 

KØB BILLET TIL FEMIFESTIVALEN21

Partout billet: DKK 125,00

Endagsbillet fredag: DKK 50,00

Endagsbillet lørdag: DKK 75,00

Endagsbillet søndag inklusiv brunch: DKK 75,00

Link til billetter her

Børn mellem 0-12 år gratis i følge med en voksen

Er du 13-18 år kan du få en gratis billet gennem UngOdense ved at melde dig til til holdet Femi Festival her