Menu

torsdag 03. juni kl 19.00 - kl 20.30

Forfatteraften med Kim Leine

Tilbring en aften i selskab med forfatteren Kim Leine
- i lyset af 300 året for Hans Egedes ankomst til Grønland. 

I 1721 ankom den norsk-danske missionær, Hans Egede til Håbets Ø området omkring Grønlands nuværende hovedstad Nuuk. Hans Egede var udsendt af Kong Frederik den 4. i den tro, at der fortsat var nordboer i Grønland, der skulle omvendes til protestantisme. Da det ikke lykkedes at finde nordboerne, blev det besluttet, at Hans Egede skulle blive og omvende de lokale grønlændere i stedet.

Det Grønlandske Hus og Nordatlantisk Hus sætter i løbet af juni måned fokus på Hans Egede og koloniseringen af Grønland. 

Vi lægger ud med en spændende samtale mellem Direktør i Det Grønlandske Hus i Odense og Nordatlantisk Hus Nauja Bianco og forfatteren Kim Leine med udgangspunkt i Kim Leines forfatterskab og ikke mindst værkerne ”Profeterne i Evighedsfjorden” og ”Rød mand/Sort mand”, der omhandler indførslen af kristendommen i Grønland med henholdsvis den grønlandske religiøse leder Habakuk og missionæren Hans Egede i hovedrollerne. 

Kim Leine er født i Norge, men flyttede til Danmark som teenager, hvor han blev uddannet til sygeplejerske. Da Kim blev færdiguddannet flyttede han til Grønland, hvor han boede i 15 år, hvorefter han vendte tilbage til Danmark i 2004. I 2007 fik Kim Leine sit gennembrud som forfatter med bogen "Kalak". Et selvbiografisk værk der for en stor del foregår i Grønland.

Kim Leine har sidenhen skrevet en lang række værker, hvoraf mange har haft Grønland som tema. I 2013 blev han tildelt Nordisk Råds litteraturpris for romanen Profeterne i Evighedsfjorden.

PRIS: 185 kr.
Studerende: 125 kr. 

KØB BILLET

Vi følger de gældende corona restriktioner og beder alle deltagerer medbringe gyldigt coronapas og maske.