Menu

fredag 10. september kl 19.00 - kl 21.00

Foredrag med Grønlands litterære stjerne Niviaq Korneliussen

Den 10. september er det international dag for forebyggelse af selvmord. I den forbindelse har Det Grønlandske Hus og Nordatlantisk Hus inviteret Den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen til at komme og taler om sin seneste bog "Blomsterdalen", der modigt tager fat i det tabubelagte emne selvmord og grønlandsk selvmordskultur.

Selvmord er et stort samfundsproblem i Grønland, og et problem som Niviaq Korneliussen personligt er meget optaget af, og som hun mener, der gøres for lidt for at nedbringe. Personligt har hun bl.a. været initiativtager til kampagnen Imminornerit : 0 : Selvmord.

Niviaq Korneliussens roman Blomsterdalen udkom i 2020 og fik med det samme stor opmærksomhed i både Grønland og Danmark. Romanen er en fantastisk, velskrevet fortælling, der humoristisk, satirisk og gravalvorligt beskriver unge, der kæmper for at få lov til at leve det liv, de gerne vil. En fortælling om kærlighed, venskab, sorg og usagte ord, og en skånselsløs fortælling om mennesker, der ikke kan bryder tabuer og nægter at tale om følelser.

Til trods for at Niviaq Korneliussen kun er 31 år, er hun allerede en litterær stjerne, der har redefineret grønlandsk litteratur. Hun er født i Nuuk men opvokset i den sydgrønlandske by Nanortalik. Forfatterkarrieren startede, da hun i 2013 vandt en novelle konkurrence. Allerede året efter udkom hendes debutroman HOMO sapienne på grønlandsk og dansk, og derfra gik det stærkt. HOMO sapienne blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2015, og er siden blevet oversat til mere end 10 sprog, opført som teaterstykke og skal filmatiseret.

BILLETPRIS 80 KR. 

Billetterne er ikke sat i salg endnu