Menu

torsdag 03. september kl 16.00 - fredag 20. november kl 16.00

Udstilling - QANGA i Nordatlantisk Hus


Med udgangspunkt i graphic novels af Nuka Konrad Godtfredsen


Til efteråret besøger udstillingen "Qanga" huset. Udstillingen tager udgangspunkt i Nuka Konrad Godtfredsens graphic novels om Grønlands forhistorie. Udstillingen har den grønlandske kunstner og illustrator skabt i samarbejde med Andala & Co og den danske ambassade i Berlin

Projektet startede i 2006 og sluttede i 2018.

Nukas graphic novel-serie består af i alt fire albums, der har nedslag i vigtige perioder i Grønlands forhistorie. Bøgerne er lavet til undervisning i den grønlandske skole, men de kan også læses af andre med interesse for Grønlands historie.


Tidsperioderne i de fire albums omfatter:


1. "De første skridt" - om de tidligste indvandringer fra Canada til Grønland for 4.500 år siden.

2. "Hermelinen" - om Tunit-folket i Canada og Grønland i 1100-tallet, hvor vi følger den kvindelige shaman Ukaliatsiaq og hendes møde med inuit.

3. "Arret" - om nordboernes sidste periode i Grønland.

4. "Gaven" - om de tidlige møder, handel og mission mellem europæiske hvalfangere og missionærer og inuit i Grønland. Handlingen foregår i 1700-tallets Vestgrønland.

 

ÅBNINGSRECEPTION DEN 3. SEPTEMBER KL. 16 


Udstillingen åbner den 3. september kl. 16, og Nuka Godtfredsen deltager i åbningsreceptionen. Alle er velkommen, og der er fri entré. Vi overholder selvfølgelig alle retningslinjer i forhold til coronavirus, og derfor er der kun plads til max. 50 personer inde ad gangen til selve åbningen.

"QANGA" kan opleves indtil den 20. november.