Menu

tirsdag 02. juni kl 12.00 - torsdag 01. oktober kl 12.00

Fortæl om din oplevelse med Corona


Et samarbejde mellem De Grønlandske Huse i Danmark

Corona-pandemien har pludselig skabt en helt usædvanlig situation i hele verden. Hverdagen er blevet helt anderledes, og meget er forandret i samfundet. Også De Grønlandske Huse i Danmark har oplevet denne forandring helt tæt på, da det ikke længere har været muligt at byde jer velkommen indenfor.

For mange menensker er De Grønlandske Huse en slags "helle" i Danmark, hvor man kan gå hen og møde andre grønlændere. Her kan man tale sit modersmål og føle sig lidt hjemme, når man er lang væk fra sit land.

Vi i De Grønlandske Huse er interesserede i at høre om, hvordan brugere af husene har oplevet denne coronatid. Derfor går vi nu sammen om at indsamle historier, der beskriver jeres oplevelser under corona.

Sådan foregår det:

Del din historie med os - du bestemmer selv, om du vil være anonym, eller om vi må bruge dit navn. Det er også nok med fornavn. Du kan eksempelvis komme ind på: 

 Hvordan har det været ikke at kunne komme ind i De Grønlandske Huse for dig?
 Har du taget billeder under Corona af tomme gader, der normalt var fulde af menneskeskabt liv?
• Er du ung og har du tænkt over virusudbruddet? Hvordan har det været at sidde derhjemme og modtage undervisning? Har du været på efterskole? Hvordan var det?
• For familien; hvordan har det været at skabe en forholdsvis normal hverdag med jeres børn? Hvordan har I snakket om hvad der sker ude i verden? Har I brugt andre måder at mødes på – facetime, skype?
• Er du udsat eller hjemløs, og hvilke bekymringer har du haft?
• Eller noget helt andet?


Fortæl os din historie. Skriv på det sprog, du ønsker. Du kan også skrive i digtform, hvis det er nemmere for dig.

Vi vil herefter samle så mange historier som muligt, som vi vil udgive i trykt form. Udgivelsen vil kunne fås gratis, så længe lager haves, i slutningen af året.

Men først skal vi have historierne. Vi skal have din fortælling inden 1. oktober 2020.

Har du billeder, som du kan vedhæfte, vil de blive modtaget med stor tak. Når du sender os din historie, skriver du i mailen, om du ønsker anonymitet, eller om vi må bringe dit navn.


Send din mail til aktivitetskoordinator Malene Guldager Olsen, mgo@sumut.dk og skriv ”erindringer” i emnefelt.


Vi glæder os til at høre fra dig – og vi glæder os til at vores stemmer bliver hørt og bliver en del af historien for eftertiden.