Menu

tirsdag 27. august kl 19.00 - torsdag 29. august kl 21.00

Nordatlantiske filmdage i Nordatlantisk Hus


I samarbejde med Odense Internationale Filmfestival // OFF19


I Nordatlantisk Hus viser vi tre nordatlantiske film i anledning af Odense Internationale Filmfestival 2019. Tre film fra henholdsvis Island, Grønland og Færøerne vises over tre dage, hvor du har mulighed for at opleve Nordatlanten midt i Odense. Tre dokumentarfilm, der alle har tilfælles at beskrive den moderne verden i de tre nordatlantiske lande. Håb, kamp om overlevelse, kunst og livet og døden, er nogle af filmenes temaer.

Tirsdag den 27. august kl. 19 - Håbets Ø // GR 
Håbets Ø er en helt ny dokumentarfilm, som følger tre personer i den grønlandske by Maniitsoq. Fra 2006, hvor nyheden om et gigantisk erhvervsprojekt spreder glæde og optimisme i byen, og op gennem årene, hvor det gradvist står mere klart, at det nok aldrig bliver til noget. Filmen udforsker den menneskelige tilstand at vente. Hvad gør vi, mens vi venter?
Instruktør: Sturla Pilskob & Sidse Thorstholm Larsen
Produktionsår: 2019 
Spilletid: 77 minutter

Onsdag den 28. august kl. 19- Kitchen Sink Revolution* // IS 
"The kitchen sink revolution" er en dokumentarfilm. Den beskriver effekterne af det islandske kvindeparti, der i 1982 stillede op til valg.  I Island stiftede kvinder ”Kvinde Alliancen” i starten af 80’erne og indledte et meget interessant og kontroversiel eksperiment, der strakte sig ind i 90’ernes politiske oprør og ændrede den politiske scene på uforudsete måder.
Instruktør: Halla Kristin Einarsdottir & Hrafnhildur Gunnarsdottir
Produktionsår: 2015 
Spilletid: 74 minutter

Torsdag den 29. august kl. 19 - En linje om dagen må være nok! // FO
Filmen er et portræt af Tóroddur Poulsen (f. 1957), en fremtrædende og betydningsfuld ener på den færøske litteratur-, kunst- og musikscene de sidste 25 år. Han er blevet kaldt Færøernes »sorte punk-poet«, og selvom betegnelsen nok er for snæver, er det netop hans anarkistiske, eksperimenterende og underfundige tilgang til poesien såvel som livet, der præger hans kunstneriske virke.
Instruktør: Katrin Ottarsdottir
Produktionsår: 2008 
Spilletid: 59 minutter

Dørene åbner en time før visningen. 
Parkering for enden af kajen - tre timer med P-skive.
 
*Ændring i forhold til OFF19 kataloget