Menu

tirsdag 19. februar kl 19.00 - kl 21.00

Jeg er Nauja

En grønlandsdanskers bekendelser

Foredrag med Nauja Lynge

(Vi beklager at der ved en fejl er kommet til at stå at foredraget med Nauja Lynge er den 2. februar i Odense bibliotekernes brochure)


Kvinden, grønlænderen, danskeren og debattøren Nauja Lynge kaster med sin stærke, selvbiografiske debatbog et vægtigt indlæg ind i debatten mellem Grønland og Danmark.


Med sin fortælling om det grønlandske dilemma om tilhørsforhold og identitet, fortæller hun råt for usødet om sit liv fra en stille og lykkelig barndom i Grønland med stærke familiebånd, en svær ungdom i Danmark præget af fornægtelse af sit ophav til et turbulent voksenliv, hvor hun endelig tager opgøret med sin dansk/grønlandske identitet.


Med sin fortælling, sit engagement og sin oprigtighed giver Nauja Lynge krop og stemme til en fortælling om et land og et folk, om et dansk mindretal i Grønland og et grønlandsk i Danmark, som hun selv hører til.


”Et bedre forhold til Grønland opnås kun ved at forstå frihedskampen. Vi har alle trangen til frihed i os. Det har jeg lært ved at skrive mig igennem min selvbiografiske debatbog. Det handler om at forstå denne frihedstrang. Når man forstår den, kan man bedre forklare, hvorfor grønlændere er villige til at gå meget langt i løsrivelsesprocessen fra Danmark. Dette selvom det synes åbenlyst, at det kan gå helt galt. Jeg har også frihedstrangen i mig. Det opdagede jeg først for nylig. Den er skræmmende beslægtet med den løsrivelsesfløjen føler. Derfor vil jeg heller ikke acceptere, at man glemmer vi andres frihedskamp. Tænk blot på østgrønlændere, Thule-grønlændere, mindretal i Danmark, Grønland og Færøerne.”
Citat Nauja Lynge


Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem Nordatlantisk Hus og Odense Bibliotekerne.


Pris: 75 kr.

Køb billet på Safeticket