Menu

onsdag 09. maj kl 19.00 - kl 23.45

Oplev toppen af Grønlandsk musik

Til festivalen Spot On Greenland 2018 kan du opleve 5 af Grønlands bedste musikkere og bands.

Festivalen er et samarbejde mellem Nukiga og Spot Festivalen og kommer til alle større danske byer.

Den starter i Odense og tager derefter videre til Aarhus og Aalborg for at slutte af i København. I Odense er det Nordatlantisk Hus og Det Grønlandske Hus der er festival vært og er med til at præsentere kunstnerne:
 
Simon Lynge - der har begejstret anmeldere og lytter internationalt. Hans musik har fundet vej til TV- og filmproduktioner i Hollywood og taler lige til hjertekulen hos lyttere fra hele verden. Med hans melodiske klarsyn, vækker det minder til Paul Simon, hvor vokal og intimitet er helt i front. Simon Lynge udgav i 2016 “The map of your life” og er blevet spillet intensivt på P4. Simon Lynge spiller med band, når han er i Danmark. Han bor til dagligt i Los Angeles.

NINA - en af Grønlands mest populære sangerinder, Nina Kreutzmann Jørgensen, udgav i november 2016 albummet, “Hun står i Nordenvind”, hvor hun selv har stået for den primære sangskrivning i samarbejde med forskellige co-writers. Albummet er den første dansksproget udgivelse af en grønlandsk kunstner i nyere tid. Hun er baseret i Nuuk.

Small Time Giants - et band med internationalt fokus. Deres karakteristiske sound er en blanding mellem stadion rock, indierock og postrock, der har givet den grønlandske musikscene et skub mod det kunstneriske hjørne. Small Time Giants passionerede koncerter har gjort dem styrtende populære i Grønland. De har som et af de få bands opnået stor popularitet i Grønland til trods for engelsksproget sange. I 2014 udkom det anmelderroste debutalbum “Stethoscope”, og har siden turneret i ind- og udland. Bandet bor til dagligt i Danmark.  

Da Bartali Crew - er en elektronisk trio, der er gået fra Nuuks undergrundsscene, til at være et af det mest populære live acts i Grønland. Livesetuppet er samples via en novation lounchpad, elektroniske trommer og el-guitar, og et hav af gæsteoptrædener af grønlandske artister. Da Bartali Crew udgiver ikke musikken fysisk eller via traditionelle musiktjenester. Han lægger i stedet livevideoer op på facebook og youtube. Gruppen er baseret i Nuuk.

Nick Ørbæk - er det nyeste upcoming navn på den grønlandske scene. Nick er 21 år, er singer-songwriter fra Nuuk. Han har netop udgivet singlen “Saappara”, og i februar 2018 udkommer

Køb billetter her