Menu

tirsdag 28. august kl 19.00 - torsdag 30. august kl 22.00

Nordatlantiske filmdage - OFF18

Det er femte gang Nordatlantisk Hus og Det Grønlandske Hus samarbejder med Odense Filmfestival.
Det nordatlantiske bidrag har været taget godt i mod af publikum og vi bidrager endnu engang med flotte film, der alle har Nordatlanten til fælles.

Til filmvisningerne, har vi fået tilsagn om besøg fra enten instruktør eller fra crewmedlem, hvor der vil være mulighed for Q&A.

Alle film vises i Nordatlantisk Hus på 1. sal. Før filmene er det muligt at købe snakcs, øl/vin og andre drikkevarer i Restaurant Nordatlanten.
Selve filmvisningerne starter kl. 19 og er gratis.


28/8 kl. 19.00 – Vinterbrødre (IS)


En broderodyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter. To brødre lever et simpelt og rutinepræget liv med en hverdag i kalkminerne, hvor hjemmebrændt spiritus er alt man kan holde varmen på. En poetisk og sansemættet fortælling om menneskets behov for at blive elsket og begæret.
VINTERBRØDRE er filmet på 16MM og har imponeret på internationale festivaler.
Instruktør: Hlynur Pálmason
Produktionsland: Danmark / Island
Produktionsår: 2017
Spilletid: 93 minutter

29/8 kl. 19.00 – Lykkelænder (GRL)


Lasse Lau har skabt en sensitiv film om autencitet og iscenesættelse ved at lade begge dele forme værket sammen med de medvirkende. Den koloniale historie er nemlig indlejret i både Grønlands uendeligt smukke landskaber og i den kollektive bevidsthed. Men det samme er viljen til at bryde med den og se frem med en ny politisk selvbevidsthed.
Instruktør: Lasse Lau
Produktionsland: Danmark / Grønland 
Produktionsår: 2018
Spilletid: 80 minutter

30/8 kl. 19.00 – En færøsk nybølge (FO)


I løbet af de sidste ti år er en stille bølge af færøsk langsomt kommet til syne i Nordatlanten. Med støtte fra det færøske filmværksted Klippfisk og den nyoprettede færøske filmfond er en ny generation af færøske talenter klar til at sprede vingerne og vise hvad man er i stand til at skabe på de vindblæste øer.
111 gode dage - 25 min - Trygvi Danielsen - Færøerne - 2017
Tønden - 28 min - Jónfinn Stenberg - Færøerne - 2015
Stina Karina - 10 min - Andrias Høgenni - Færøerne - 2016
Alda - 7 min - Franklin Henriksen - Færøerne 2015