Menu

14. november 2018

To efterskoleelever på virksomhedsbesøg

Torsdag den 8. november havde vi en fornem besøg af to kvikke efterskoleelever, Aila Nielsen og Laila Maratse, som kom sammen med deres skolemor Matilde Bendix Peitersen.

 

Aila og Laila går på Skanderup Efterskole, hvor de begge går på Kunst og Grafisk Design linjen. I sidste uge havde de en projektuge, der hedder "Idéfabrikken", hvor de skulle finde på noget nyt eller som de forbedre til gavn for en virksomhed eller organisation. Her valgte pigerne, at finde bedre måder, hvorpå efterskolerne kan forbedre modtagelsen af de grønlandske elever.

I den forbindelse interviewede Aila mig om efterskolemodtagelse, mens Laila optog interviewet. Interviewet foregik mest på vestgrønlandsk, men blandet lidt op med dansk.

Herefter fik de en tur her i huset med fortælling om, hvad vi laver i huset, mens de tog masser af billeder til projektet. Turen inkluderede en tur op til anden sal, hvor der var torsdagscafé, hvor de fik en kop kaffe, boller og kage. Som man gør tit som grønlænder, fandt Laila en lidt længere ud familiemedlem, som hun kunne snakke med i sit modersmål – østgrønlandsk.

Før de tog hjemad, gik turen til sidst i husets butik, hvor læreren købte en pakke tørfisk, til pigerne store glæde.