Menu

Særlig indsats for nytilflyttede

Det Grønlandske Hus i Odense har en særlig inklusionsindsats for nytilflyttede borgere fra Grønland i Odense og Esbjerg, samt i meget begrænset omfang i Vejle, Kolding og Svendborg.

Projektet er et tilbud til de grønlændere, der netop er flyttet til Danmark eller som har opholdt sig i landet i maksimum 3 år. Tilbuddet retter sig til grønlandske borgere, der har brug for praktisk hjælp til, at finde rundt i forsørgelsessystemerne – f.eks. hvordan får man kontanthjælp? Hvordan finder man bolig og beskæftigelse i Danmark? Hvilke rettigheder og hvilke pligter ham man som borger?

I projektet kan man få undervisning og hjælp af en dobbeltsproget medarbejder til f.eks. gennemgang af NemID, hjælp til boligsøgning og jobsøgning, øvelser i dansk på samtaleniveau og oplysning om kulturforskelle. 

Rent praktisk hjælper vi desuden ved deltagelse i møder med myndigheder, hjælp til at forstå, besvare og sende henvendelser samt ansøgninger til kommuner, Udbetaling Danmark o.lign. Hjælpen kan også være i form af en støtte til, at finde rundt rent geografisk i den by, man er tilflyttet. 

Indsatsen sker i tæt samarbejde med kommunerne, og vi lægger vægt på, at klæde vores samarbejdspartnere - både offentlige og private aktører - så godt på som muligt, så de i deres møde med de nye grønlandske borgerer hurtigere kan yde den rette indsats.

______________________________________________________________________

Qallunaat Nunaannut nuunnginnermi paasisassat pingaarutillit

Pilersaarutaanngitsumik kalaallit Qallunaat Nunaannut nuuttartut taakkuupput nuunnerminnut atatillugu ajornartorsiornerpaasartut.

Taamaattumik siunertaqanngitsumik nutserneq pinaveersaartinniarlungu Qallunaat Nunaani Kalaallit Illuutaat, nunatsinni Namminersornerullutik Oqartussat Ilaqutariinnermut Eqqartuusseveqarnermullu Naalakkersuisoqarfillu suleqatigiinniarlutik isumaqatigiissimapput.

Siunertaavoq Qallunaat Nunaannut nuunnginnermi paasissutissat eqqarsaatigeqqaarneqartariaqartullu pillugit quppersagaaraliornissaq. Tassani paasissutissat ilagissavaat Qallunaat Nunaannut nuunnginnermi pissutsinut tunngatillungu paasisariaqakkat aaqqeqqaarnissaat.

 

Nyttige links

Guide til det danske a-kassesystem

kenddanmark.dk - kenddanmark.gl

En hjemmeside til dig, der overvejer at flytte til Danmark - eller som allerede bor i Danmark.

Se hjemmesiden - åbner på ny side