Menu

Et levende hus

Det Grønlandske Hus i Odense er et levende og åbent hus. Et mødested og en arbejdsplads, hvor grønlandske og danske brugere mødes, og hvor man kan får glæde af husets service og aktiviteter. Det Grønlandske Hus er både et vindue til Grønland og en grønlandsk trædesten i Danmark.

Vi fastholder en række grønlandske traditioner, herunder fejring af Grønlands nationaldag, grønlandsk julemarked og kaffemik i den ugentlige torsdagscafé "Café Allu". Huset danner også ramme om de grønlandske studerendes fællesspisninger og et rigt foreningsliv.

Vi arbejder for, at alle, der lægger vejen forbi, oplever åbenhed og tillid, så de mærker, at de er en del af husets liv og kan deltage i arrangementer. Vi ønsker, at huset skal være et åbent hus, der er synligt i lokalsamfundet, og at det skal bidrage til at højne kendskabet til Grønland og forbedre grønlænderes vilkår og muligheder i Danmark.


Illu uummaarissoq

Kalaallit Illuutaat Odense-mi illuuvoq uummaarissoq; suliffiusarlunilu naapiffiusartoq. Kalaallit Illuutaata atuisui tamaani naapittarput, sammisassallu assigiinngitsut sullissinerillu pisarlutik. 

Illu Kalaallit Nunaannut igalaajuvoq, aappaatigullu aamma kalaallinut Qallunaat Nunaanni najugalinnut tummarfiulluni. Ukiup ingerlanerani sammisassat assigiinngitsut sammineqartarput, assersuutigalugit inuiattut ullorsiorneq, juullilernerani tuniniaanerit, sisamanngornerillu tamaasa Café Allumi naapisimaartarluta. 

Kalaallit Illuutaat kalaallit Qallunaat Nunaanni ilinniartunut aamma naapiffiusarpoq nereqatigiiffiusarlunilu. Kalaallit Illuutaanni sulisut tamanik sullissisuupput, taamaattumillu illup iseruminarnissaa pingaarutilerujussuulluni. Kissaatigaarputtaaq Kalaallit Nunaannut ilisimasaqalernissamut aqqutaassasoq, kalaallinullu Qallunaat Nunaanni najugaqartunut atugarissaarnissaannut periarfissaassasoq.