Menu

 

Det Grønlandske Hus i Odense søger en praktikant til foråret 2023

 

Interesserer du dig for Grønland, rigsfællesskabet eller samfunds- og kulturformidling, og vil du gerne arbejde med kommunikation og prøve kræfter med at bygge bro mellem Grønland og Danmark? Så er det måske dig, der skal være praktikant i Det Grønlandske Hus Odense (DGH) til forårssemestret 2023.

 

Om dig

Du har en bachelor- eller professionsbachelorgrad eller er studerende på en videregående uddannelse inden for journalistik, kommunikation, samfundsfag, kulturformidling, management og administration eller lignende. Du færdes godt på sociale medier, er god til at formulere dig på skrift og er åben for at arbejde på tværs af to kulturer.

 

Du har let ved at begå dig i et job, der kræver fleksibilitet og evnen til at håndtere flere deadlines, også når det skal gå hurtigt. Du tilgår dit arbejde med engagement og godt humør, høj faglighed og er god til at arbejde både selvstændigt og i tæt samarbejde med kolleger.

 

Om praktikstillingen

Som praktikant i Det Grønlandske Hus Odense skal du hjælpe med det overordnede arbejde inden for husets kommunikation. Du vil blandt andet skulle hjælpe med at skrive opslag til sociale medier, læse korrektur på tekster, redigere hjemmeside og andet. Arbejdet som praktikant består også i at holde dig ajour med aktuelle emner og samfundsforhold i Grønland og Danmark og idéudvikle på husets fremtidige arrangementer og forskellige tiltag for grønlændere bosiddende i Danmark.

 

Et praktikforløb på Det Grønlandske Hus Odense er en oplagt mulighed for at blive klogere på arbejdet med Grønland i Danmark, og det er i høj grad også en arbejdsplads, hvor du for alvor kan sætte dine kompetencer i spil, og hvor din faglige viden bliver modtaget med åbenhed og seriøsitet i det daglige arbejde.

 

Du skal være fortrolig med Office-pakken (Word, Excel og PowerPoint), og det er en stor fordel, hvis du tidligere har stiftet bekendtskab med Grønland og grønlandske forhold, herunder det grønlandske sprog.

 

Om Det Grønlandske Hus Odense

Det Grønlandske Hus Odense ligger i Nordatlantisk Hus på Byens Ø i Odense. I år 2023 har Det Grønlandske Hus Odense bygget bro mellem Grønland og Danmark igennem 50 år, og det bliver derfor også et begivenhedsrigt år, hvor huset skal markere sit 50-års jubilæum. Huset er placeret i smukke arkitektoniske omgivelser med udsigt over Odense Havn og havet, og der er højt til loftet både fysisk og socialt.

 

Det praktiske

Praktikperioden løber fra 1. februar til og med juni 2023. Timetal fastsættes i fællesskab, så der tages hensyn til uddannelseskrav. Praktikken er ulønnet og er betinget af, at du får ECTS-point eller merit for forløbet. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte direktør Nauja Bianco (tlf. 22 46 04 05) eller souschef Annette Bogø Lyberth (tlf. 22 42 05 14).

 

Ansøgning

Send en kort motiveret ansøgning (én A4-side) med CV og eksamensresultater og eventuelt 1-2 øvrige relevante dokumenter (f.eks. anbefalinger) til info@dgh-odense.dk.

 

Ansøgningsfristen er d. 2. december 2022. Vi glæder os til at høre fra dig!