Menu

Husets liv

Huset er et levende og åbent Hus, et mødested og en arbejdsplads. Her mødes grønlandske og danske brugere, som får glæde af Husets service og aktiviteter. Huset er både et vindue til Grønland og en grønlandsk trædesten i Danmark.

Vi fastholder en række traditioner f.eks. fejring af Grønlands nationaldag, grønlandsk julemarked og kaffemik i den ugentlige torsdagscafé. Huset danner også ramme om de grønlandske studerendes fællesspisninger og et rigt foreningsliv.

Vi arbejder for at alle, der gæster Huset oplever åbenhed og tillid, så de mærker, at de er en del af Husets liv og kan deltage i arrangementer. Vi ønsker, at Huset skal være et åbent hus, der er synligt i lokalsamfundet. Husets liv og arbejde skal bidrage til at højne kendskabet til Grønland – og forbedre grønlænderes vilkår og muligheder i Danmark.


Illu uummaarissuuvoq

Illu uummaarissuuvoq aammalu suliffiungami naapiffiusarluni. Maani naapittarput Kalaallit Qallunaallu atuisut,sammisassallu assigiingitsut sullissinerillu pisarlutik. Illu avammut Kalaallit Nunaannut  igalaajuvoq taamatuttaaq Qallunaat Nunaannut. Ileqqullu pigiliussimasat ukiup ingerlanerani sammineqartarput,soorlu makkua. Inuiattut nalliuttorsiornerit,Juullilernerani tuniniaanerit aammalu Sisamanngornerit tamaasa Cafe-mi naapeqatigiittarlutik. Illu aamma Kalaallinut ilinniartunut naapiffiusarpoq nereqatigiinnertalimmik aammalu Peqatgiiffiit atortarlungu.
Tamanut sullissivungut,aammalu illup nuannersumik iseruminarnissaa isertunut atoruminaqqullungu, sammisassanullu assigiingitsunut iseruminarsagalluni. Kissaatingaarput, illu ammasussasoq illoqarfimmut avammullu. Illulu Kalaallit Nunaanut ilisimasaqalernissamut aqqutaassasoq-Kalaallinullu atungassarititaasut periarfissaasullu pitsaanerusunut periarfissaassasoq.